Schoon en gezond water centraal in ‘Week van Ons Water’

8 mei 2019

Hoe beschermen we Nederland tegen water? Wat kan ik zelf doen om wateroverlast tegen te gaan? Hoe wordt ons kraanwater gemaakt? Deze vragen staan centraal tijdens de Week van Ons Water, van 1 tot en met 12 mei 2019. Het thema: ‘schoon en gezond water’.

Tijdens de ‘Week van Ons Water’ organiseren waterschappen, drinkwaterbedrijven, watermusea en andere partijen leerzame activiteiten voor jong en oud. Denk aan fietsen door het waterwingebied van PWN of ontdekken hoe Limburgs kraanwater wordt gemaakt. De Drechtsteden organiseren waterspelen en PWN werkte bijvoorbeeld mee aan een spread in het Noordhollands Dagblad. Deze bevat informatie en tips over het bewust omgaan met kraanwater en bijvoorbeeld ook hoe je moet omgaan met hard water.

Verder komen thema’s als klimaatadaptatie, waterkeringen, waterzuivering en plastic afval aan bod. In totaal zijn er in heel Nederland zo’n 75 evenementen.

De Week van Ons Water vindt twee keer per jaar plaats, zowel in de lente als in de herfst. In oktober staat de volgende editie op het programma.

Samenwerkingsverband

De Week van Ons Water is onderdeel van de publiekscampagne ‘Ons water’. Doel is Nederlanders bewust te maken van het feit dat schoon, veilig en voldoende water niet vanzelfsprekend is. Deze campagne is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, de Unie van Waterschappen, IPO, VNG, Vewin, het Deltaprogramma en alle waterschappen, provincies, gemeenten en waterbedrijven.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *